LET OP: informatie op deze site is verouderd, binnenkort een nieuwe website live. Wil je op de hoogte gehouden worden, laat dan op de homepagina je gegevens achter.

De jury

Thijs Meliefste
Thijs Meliefste
Chef-kok en eigenaar Restaurant Meliefste

Thijs is een jonge chef-kok uit Wolphaartsdijk. Samen met zijn vrouw Anuschka runt hij zijn eigen droom; Restaurant Meliefste. Culinair gezien hebben ze een heel eigen stijl. Veel finesse op het bord, visueel sterk, maar ook heel intens van smaak. Eén ingrediënt speelt de hoofdrol en de andere onderdelen van het gerecht staan in dienst daarvan.

René Staartjes
René Staartjes
Kooktechnisch adviseur bij RATIONAL Nederland

Voordat René koos voor een adviserende functie kookte hij Restaurant Intens van Thermen Bussloo naar een BIB Gourmand. Hiermee behaalde het eerste wellness resort in Nederland deze hoogte. Koken doet hij het liefst met gezonde producten met veel smaak. Koken in water slaat hij over, door sous-vide te garen met een beetje olijfolie behouden ingrediënten veel meer voedingswaarde.

Vjeze Fur
Vjeze Fur
Zanger, rapper, instagrammer en kookgek

Freddy Tratlehner, a.k.a. Vjeze Fur verwierf bekendheid als onderdeel van de rapformatie de jeugd van tegenwoordig. Op dit moment runt hij een succesvol instagram kanaal, kookt daar met BN’ers en in september komt zijn eerste kookboek uit “Lekker Fred”. Hij kookt in zijn eigen keuken op smaak en schuwt daarbij onorthodoxe ingrediënten niet.

Wat doet de jury?

De jury heeft de belangrijke taak om de ingestuurde gerechten te beoordelen. In de eerste ronde doen ze dit gebaseerd op de ingestuurde gerechten en bijbehorende foto’s. De gerechten die het meest smakelijk klinken en ogen worden geselecteerd. De beste 4 teams per categorie gaan door naar de halve finale.

Tijdens deze halve finale zal de jury de teams in actie beoordelen. Hoe is de werkwijze, hoe gaan ze om met ingrediënten, wat wordt er gebruikt en wat is de stijl van de teams? De gerechten worden daarna gepresenteerd aan de jury. De jury zal daarna proeven van de gerechten en een oordeel opschrijven. De beste twee teams per categorie gaan door naar de finale op de HORECAVA in 2020. Zij ontvangen nog een extra opdracht.

Tijdens de finale op de HORECAVA is jury weer aanwezig. Hoe presteren de teams onder druk van de grootste horecavakbeurs van Nederland. Blijft de smaak en presentatie overeind en hoe is de extra opdracht uitgevoerd?

Uiteindelijk beslist de jury welk team per categorie het beste heeft gepresteerd en zich winnaar mag noemen van de competitie. Daarnaast kiest de jury het team wat het beste ten opzichte van het niveau heeft gepresteerd. De school achter dit team wint het VarioCookingCenter® t.w.v. € 13.900,-.