ALLE DETAILS OVER DE WEDSTRIJD

Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –  Het verloop van de wedstrijd  –  in drie stappen naar de finale!   –

Het verloop van de wedstrijd!

Laagdrempelig maar wel uitdagend genoeg!

FASE 1: INSTUREN GERECHT

De teams sturen voor de sluitingsdatum hun gerechtjes met foto’s en beschrijving in. De ingestuurde gerechten worden beoordeeld door de jury bestaande uit Jermain de Rozario, chef-kok van restaurant De Rozario en Rémon de Blok, kooktechnisch adviseur bij RATIONAL. Per categorie worden 4 teams geselecteerd door de jury die doorgaan naar de halve finale op 27 november bij RATIONAL Nederland in Hengelo (OV).

FASE 2: HALVE FINALE

Tijdens de halve finale in Hengelo zijn de teams welkom inclusief maximaal drie fans per team. Ieder team maakt van ieder gerechtje 3 stuks, 2 om te presenteren aan en te laten proeven door de jury en 1 voor de fotograaf. Tijdens de halve finale worden de deelnemers getrakteerd op een interessant programma.

FASE 3: DE FINALE

Tijdens de finale op donderdag 16 januari op de Horecava bereiden de finalisten hun gerechtjes voor de jury, inclusief de finale opdracht. Ook deze opdrachten worden weer uitgevoerd in 3, 2 om te presenteren aan de jury, 1 voor de fotograaf.

WAT WORDT VAN EEN TEAM VERWACHT?

  • Elk team, bestaande uit 3 leerlingen van een professioneel opleider uit Nederland bedenkt en maakt drie gerechtjes.
  • Van de drie gerechtjes hebben er minimaal twee een warme bereiding nodig
  • Het mogen voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten of onderdelen hiervan zijn
  • De gerechten worden in eerste instantie voorgesteld aan de jury met een foto en beschrijving
  • De jury bepaalt welke teams doorgaan naar de halve finale in Hengelo
  • Tijdens de halve finale worden de gerechten bereid op het kookpodium van RATIONAL in Hengelo en gepresenteerd aan de jury. Het volledige team is hierbij aanwezig.
  • Na beoordeling van de gerechten door de jury zal deze per categorie twee teams selecteren die doorgaan naar de finale.
  • De teams die doorgaan naar de finale ontvangen van de jury een extra opdracht.
  • De finale vindt plaats op donderdag 16 januari tijdens de HORECAVA 2025, het volledige team is hierbij aanwezig.
  • Tijdens de finale bereiden de finalisten op de stand van RATIONAL hun gerechtjes voor de jury, inclusief de finale opdracht.

VOORWAARDEN VOOR INSCHRIJVEN

Verklaring gebruikte termen:

  • Opleider: een school of opleidingsinstituut
  • Deelnemer: individueel lid van het team
  • De wedstrijd staat open voor deelnemers aan alle professionele opleidingen tot kok in Nederland (met een maximumleeftijd van 23 jaar op 16 januari 2025)
  • Van eenzelfde opleider mag per opleidingsniveau maximaal 1 team inschrijven
  • Een team bestaat uit drie deelnemers van de opleiding van hetzelfde niveau, onder begeleiding van een praktijkdocent. Eén docent kan meerdere teams begeleiden maar niet bij verschillende opleiders
  • Een deelname start door het inschrijven van het team op generational.nl, er kan worden ingeschreven in 3 categorieën die corresponderen met het opleidingsniveau van de deelnemer. Er is een categorie voor niveau 2 opleidingen, niveau 3 opleidingen en niveau 4 opleidingen
  • Wanneer binnen een categorie minder dan 4 teams hebben ingeschreven wordt de categorie geannuleerd.
  • Inschrijvingen na de uiterlijke inschrijfdatum worden niet geaccepteerd.
  • Deelname aan de wedstrijd is kosteloos, kosten gemaakt voor het maken van de gerechten, reiskosten of overige kosten die volgen uit deelname aan de wedstrijd zijn voor kosten van de deelnemers of opleider
  • De deelname is definitief wanneer voor de uiterste inschrijfdatum foto’s van de drie gerechtjes, het voorstel-filmpje van het team en de beschrijvingen zijn ingestuurd via generational.nl

Beeldmateriaal en privacy

Deelnemers gaan akkoord met het maken van foto- en/of videobeelden gedurende de competitie van de deelnemers, begeleiders, gerechten, ingrediënten en werkwijzen en het gebruik van deze beelden door RATIONAL en partners gedurende de competitie en 24 maanden na afloop van de competitie.